Точно в 9 часа в сряда новите 240 депутати трябва

...
 Точно в 9 часа в сряда новите 240 депутати трябва
Коментари Харесай

„Всичко е в ръцете на ГЕРБ“: Радев свика на 19 юни първото заседание на НС

 

Точно в 9 часа в сряда новите 240 депутати би трябвало да положат клетва като национални избраници. Това става след издадения през днешния ден декрет от президента Румен Радев.

Това оповестиха от президентството

Президентът не забави указа, с който новият парламент стартира работа. С този акт се поставя завършек на мандата на 49-ото Народно събрание, както повеляват новите правила в Конституцията на България.

От Президентството повториха, че „ в този момент всичко е в ръцете на първата политическа мощ “.

 Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 5 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година 4 мин. Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година  Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване 3 мин. Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване  Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ) 3 мин. Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ)  Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 3 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите 2 мин. 4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите  Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 5 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година 4 мин. Първи случай на маймунска шарка у нас за 2024 година  Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване 3 мин. Помощ за Никол: 9-годишното момиче се бори с тежко онкологично заболяване  Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ) 3 мин. Защо и след химиотерапията косата на Кейт Мидълтън остава плътна и красива? (СНИМКИ)  Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 3 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите 2 мин. 4 млн. лева дава Народното събрание за нови коли за депутатите

„ В една парламентарна република най-важното е Народното събрание да работи и по тази причина го свиках допустимо най-рано. От решенията на Народното събрание зависи и решението на всички останали въпроси “, уточни президентът Румен Радев.
От президентството са безапелационни, че намирането на формула за постоянна власт, в този момент зависи от първите – ГЕРБ-СДС.

Равносметката след изборите е - четири партии с по-нисък резултат, две – с по-висок, и една чисто нова

„ Всичко е в ръцете на ГЕРБ и на останалите политически сили. Редно е те да откликнат на поканата за разговор. Надявам се страстите от изборите да са отминали и да се види какво е най-хубаво за ръководството на страната “, разяснява тематиката и вицепрезидентът Илияна Йотова.

От Черна гора президентът изясни, че България се нуждае от непоклатимост, тъй като пред страната ни има значими въпроси – като да вземем за пример гарантирането на сигурността в района и интеграцията на страните от Западните Балкани.

Ще бъде ли законно Народното събрание?

„ Но имам вяра и чакам, че българският парламент и държавно управление ще продължат да се придържат към тези политики, които да подсигуряват резистентност и необратимост на процеса на интеграция на Западните Балкани “, сподели Радев. 

Снимка: Президентство

В остарялата столица на Черна гора президентът заявява поддръжката на България за участие на страните от Западните Балкани в Европейския  съюз, само че единствено против действителни промени.

Те ще бъдат извършени в последователност съгласно електоралната тежест на обединенията

След като Народното събрание стартира работа, президентът би трябвало да започва и процедурата за сформиране на постоянно държавно управление. Той би трябвало да предложения новите седем за съвещания. А по-късно да връчи и първия мандат – по право на  претендент за министър председател, излъчен от първите на изборите ГЕРБ-СДС. Той или тя ще има седем дни да предложи държавно управление.

Снимка: Президентство

Ако не успее вторият мандат се връчва на втората по величина политическа мощ в Народното събрание – Движение за права и свободи. Ако и те не съумеят, президентът избира една от останалите партии в Народно събрание, с цел да им даде опция за третия финален опит за оставяне на постоянно държавно управление.

Във вторник се чакат диалози с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Величие “

Ако и трите опита са несполучливи, се пристъпва към назначение на нова служебна власт по новите правила в Конституцията на България.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР